Uitschrijven? Geen probleem, dit is wat je moet doen.

Neem contact op met de nieuwe huisartsenpraktijk en schrijf je daar in. De nieuwe huisarts stuurt ons een electronisch bericht voor het opvragen van je  dossier.

Geef jouw toestemming voor het electronisch versturen van je medische dossier. Door hieronder voor elke gezinslid (vanaf 12 jaar) alles in te vullen heb je dat ook geregeld.

Het wordt in principe nu verder allemaal automatisch geregeld. De verwerkingstijd varieert van een aantal dagen tot een enkele keer een paar weken. Wij verlenen onze volledige medewerking aan een verhuizing. U kunt sowieso per direct al naar de nieuwe huisarts voor medische zorg.
Zodra wij bericht krijgen van uw nieuwe huisarts zullen wij zo snel mogelijk uw dossier aan uw nieuwe huisarts overdragen. Wij danken voor het vertrouwen en wellicht tot ziens.

 

Overdracht van uw dossier aan uw nieuwe huisarts.

Als u een nieuwe huisarts kiest, is het belangrijk dat uw nieuwe huisarts op de hoogte is van uw medische geschiedenis. Uw medische geschiedenis staat in uw patiëntendossier. Het is gebruikelijk dat uw oude huisarts het dossier overdraagt aan uw nieuwe huisarts. Hiervoor is een richtlijn opgesteld (KNMG Advies voor overdracht patiëntendossier bij verandering van huisarts).

 

Bij uitschrijven wordt uw medisch dossier electronisch of per aangetekende post overgedragen aan de nieuwe huisarts. U kunt het originele dossier niet meekrijgen. Wel heeft u altijd recht op inzage in uw dossier.

Vriendelijke groeten, uw huisartsenteam.

  • U vertrekt uit onze praktijk nadat u voor kortere of langere tijd bij ons was ingeschreven. Wij zijn benieuwd wat u van onze dienstverlening vond. Misschien wilt u nog even de tijd nemen ons te evalueren. Wij horen graag of onze zorg anders of beter kan. Alvast hartelijk dank voor uw evt. bereidheid hier aan mee te werken.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorwaarden uitschrijfbeleid
De huisarts in Nederland heeft een centrale rol toebedeeld gekregen in het verlenen van zorg in zijn buurt. Elke huisartsenpraktijk heeft daarmee in meer of mindere mate zo zijn eigen werkgebied. Alleen op deze manier kan een huisarts op duurzame en verantwoorde wijze de acute en chronische zorg in zijn woonwijk blijven leveren.

(bron: Toekomstvisie Huisartsenzorg 2012-2022)

Door de jaren heen zijn inmiddels veel mensen op een plekje buiten de wijk de Drait gaan wonen. Wij verwachten hiermee op termijn een toename in het aantal visiteaanvragen buiten ons werkgebied. Dat is een risico voor de kwaliteit en tijdsduur van de visite. Om de chronische en acute zorg in de toekomst binnen ons werkgebied te kunnen blijven aanbieden zoals dat oorspronkelijke bedoeld is, is ons in- en uitschrijfbeleid daarom per 1 september 2012 gewijzigd:

Verhuist u na inschrijving naar een adres buiten ons werkgebied, dan wordt u aangeraden zich weer in te schrijven bij een andere of dichtsbijzijnde huisartsenpraktijk.
Alle patienten die voor 1 september 2012 bij ons stonden ingeschreven, kunnen ingeschreven blijven, maar geldt bovenstaande wel als advies / ter overweging.

Als de afstand tot de praktijk op latere leeftijd toch te groot is geworden om de praktijk te bezoeken, adviseren wij u zich weer in te schrijven bij een praktijk bij u in de buurt. Huisartsenzorg dient namelijk makkelijk bereikbaar zijn en blijven).
Bij een inschrijving gaat u akkoord met deze en onze algemene praktijkvoorwaarden.