Adreswijziging

De huisarts in Nederland heeft een centrale rol toebedeeld gekregen in het verlenen van zorg in de buurt. Elke huisartsenpraktijk heeft daarmee in meer of mindere mate zo zijn eigen werkgebied. Alleen op deze manier kan een huisarts op duurzame en verantwoorde wijze de acute en chronische zorg in de woonwijk blijven leveren. (Bron:Toekomstvisie Huisartsenzorg 2012-2022)

 

Door de jaren heen zijn inmiddels veel mensen op een plekje buiten de wijk de Drait gaan wonen. Wij verwachten hiermee op termijn een toename in het aantal visiteaanvragen buiten ons werkgebied. Dat is een risico voor de kwaliteit en tijdsduur van de visite. Om de chronische en acute zorg in de toekomst binnen ons werkgebied te kunnen blijven aanbieden zoals dat oorspronkelijke bedoeld is, is ons in- en uitschrijfbeleid daarom per 1 september 2012 gewijzigd als onderdeel van onze praktijkvoorwaarden:

 

Onze praktijk blijft open voor alle mensen woonachtig in ons werkgebied Drachten-West (= De Drait, Drachtstervaart, Morra, Park Suyderwijk, wijk Slinge/Postlaan/Fonejacht, Sydwende, De Trisken, Himsterhout en De Wilgen).
Mensen die na 1 september 2012 zullen verhuizen naar een adres buiten ons werkgebied, wordt aangeraden zich dan in te schrijven bij een andere / dichtsbijzijnde huisartsenpraktijk.

 

Mensen die voor 1 september 2012 bij ons staan ingeschreven, kunnen ingeschreven blijven, maar geldt bovenstaand advies wel ter overweging. Als de afstand tot de praktijk op latere leeftijd toch te groot is gewordenom de praktijk te bezoeken, adviseren wij zich in te schrijven bij een praktijk bij hen in de buurt. Huisartsenzorg dient namelijk makkelijk bereikbaar te zijn en te blijven.
Mensen die nu dus verhuizen naar een ander adres buiten ons werkgebied, worden vriendelijk hun medewerking gevraagd zich (weer opnieuw) in te schrijven bij een andere of dichtsbijzijnde huisartsenpraktijk.

Geef hier uw adreswijziging door:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.