Inschrijving

Let op:  vanaf 9 april 2018 is de praktijk tijdelijk gesloten voor verdere inschrijvingen (behoudens gezinsherenigingen).

Onze praktijk is open voor alle inwoners van Drachten-West (= de Drait, Drachtstervaart, Morra, Park Suyderwijk, wijk Slinge/Postlaan/Fonejacht, Sydwende, De Trisken, Himsterhout en De Wilgen).
Wilt u eerst kennismaken of onze praktijk bezoeken? Dat kan en is geen probleem. Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek. In een persoonlijk gesprek krijgt u informatie over de praktijk en/of kunt u de praktijk bezichtigen.

Direct inschrijven kan ook. Download hier het inschrijfformulier (samen met het LSP-formulier). Het invullen duurt ongeveer 10 a 15 minuutjes. Het volledig ingevulde inschrijfformulier kun je samen met het LSP-formulier èn een kopie van je identiteitsbewijs opsturen (per post of per e-mail) of overhandigen aan de doktersassistente. Hierna nemen wij contact op met je vorige huisarts en regelen wij de rest.
Alvast hartelijk dank voor je belangstelling en vertrouwen.

Vriendelijke groet, Mark van Bracht en Sonja Dorgelo.

 

Voorwaarden uitschrijfbeleid
De huisarts in Nederland heeft een centrale rol toebedeeld gekregen in het verlenen van zorg in zijn buurt. Elke huisartsenpraktijk heeft daarmee in meer of mindere mate zo zijn eigen werkgebied. Alleen op deze manier kan een huisarts op duurzame en verantwoorde wijze de acute en chronische zorg in zijn woonwijk blijven leveren.

(bron: Toekomstvisie Huisartsenzorg 2012-2022)

 

Door de jaren heen zijn inmiddels veel mensen op een plekje buiten de wijk de Drait gaan wonen. Wij verwachten hiermee op termijn een toename in het aantal visiteaanvragen buiten ons werkgebied. Dat is een risico voor de kwaliteit en tijdsduur van de visite. Om de chronische en acute zorg in de toekomst binnen ons werkgebied te kunnen blijven aanbieden zoals dat oorspronkelijke bedoeld is, is ons in- en uitschrijfbeleid daarom per 1 september 2012 gewijzigd:

Verhuis je na inschrijving naar een adres buiten ons werkgebied, dan raden we aan om je weer in te schrijven bij een andere of dichtsbijzijnde huisartsenpraktijk.
Alle patiënten die voor 1 september 2012 bij ons stonden ingeschreven, kunnen ingeschreven blijven, maar geldt bovenstaande wel als advies / ter overweging.

Als de afstand tot de praktijk op latere leeftijd toch te groot is geworden om de praktijk te bezoeken, adviseren we je weer in te schrijven bij een praktijk dicht in de buurt. Huisartsenzorg dient namelijk makkelijk bereikbaar zijn en blijven.
Bij een inschrijving ga je akkoord met deze en onze algemene praktijkvoorwaarden (klik hier voor inzage).