Afspraak maken

Het heeft onze voorkeur dat je ’s ochtends tussen 8 en 10:00 uur telefonisch een afspraak probeert te maken.

We zitten dan met meer assistenten voor je klaar en houden we rekening met extra telefoondrukte. Help je ons mee?

Consulttips

-Tips en adviezen voor uw bezoek aan de huisarts

  • Bespreek alsjeblieft 1 klacht per bezoek. Heb je meer tijd nodig? Geen probleem. Vraag dan om een dubbel consult. In Nederland duurt een huisartsenconsult 10 minuten.
  • Het komt voor dat mensen – overigens goed bedoeld – zelf aangeven niet langer dan 10 min. nodig te hebben. Tijdens het spreekuur blijkt dit dan achteraf toch niet voldoende. Bespreek daarom bij het maken van een afspraak altijd de reden van uw komst of het aantal onderwerpen met de doktersassistente. Zo kunnen we beter de urgentie of benodigde tijd voor je inschatten.
  • Het kan ook voorkomen dat je klacht eenvoudiger is dan gedacht en dat de assistente je zelf al kan voorzien van advies. Alle gegeven adviezen worden in je dossier opgeschreven en gecontroleerd door de huisarts. De doktersassistente heeft geheimhoudingsplicht.

– Wil je iemand meenemen naar het spreekuur, dan is dat geen probleem. Twee horen meer dan een.

– Veel voorkomende vragen die je kunt verwachten van de assistente of huisarts zijn:

  • Waar heb je last van ?
  • Hoe lang bestaat je klacht? (uren,dagen, weken, maanden of jaren)
  • Wat is je vraag aan de huisarts? (bijv. lichamelijk of lab.onderzoek, röntgenfoto of een verwijzing naar het ziekenhuis)

– Maak een vervolgafspraak bij voorkeur en indien mogelijk bij dezelfde huisarts. Zo hoef je niets opnieuw uit te leggen en blijft er meer tijd over om nieuwe zaken te bespreken.

– Trek makkelijke kleren en schoenen aan als je lichamelijk onderzoek verwacht.

– Spaar geen klachten op: een ‘opgespaard lijstje’ is goed bedoeld, maar raden we af. De ervaring leert dat de beschikbare consulttijd vaak niet voldoende is om alles te bespreken. Wil je toch meer bespreken, begin dan met het belangrijkste probleem. Als er tijd over is, bespreek je de rest of bij een nieuwe afspraak.

Samen helpen we elkaar.