Bovenooglidcorrectie

Een gezonde kijk op een frisse blik, start in onze huisartsenpraktijk. Naarmate je ouder wordt, verslapt de huid rondom je ogen. Dit kan resulteren in afhangende of plakkende oogleden.  Soms geeft dit een vermoeid gevoel of uiterlijk, problemen met make-up aanbrengen of de behoefte om de wenkbrauwen op te trekken. Hoofdpijn of minder goed zien komen ook wel voor. Onze huisartsenpraktijk is sinds 5 jaar gespecialiseerd in bovenooglidcorrecties. We behandelen zowel medische als cosmetische klachten. Kom vrijblijvend langs en laat je adviseren over alle mogelijkheden in Nederland of bekijk jouw resultaat direct in de spiegel met onze bovenooglidcorrecte-simulatie.

Tijdsduur ingreep: ± 60 minuten
Herstelperiode: 4 a 7 dagen
Controlemomenten: 1 en 12 weken later
Consulten: altijd kosteloos
Prijs behandeling: va. € 400 (1 oog behandelen € 400, beide ogen behandelen € 650 all-in)

 • kosteloos adviesgesprek
 • 7 dagen per week bereikbaar
 • vriendelijke moderne behandelkamer
 • adviesgesprek door behandelend arts zelf
 • speciaal opgeleide arts met ruime ervaring
 • afhankelijk van situatie is vergoeding mogelijk
 • tijd en aandacht voor mensen met operatieangst
 • voor- en na foto’s met elektronische verslaglegging
 • professionele operatietechniek voor een veilig en duurzaam resultaat
 • bekijk alvast het effect met de bovenooglidcorrectie-simulatie

Over behandelend arts: drs. M. van Bracht, is 10 jaar huisarts (Vrije Universiteit van Amsterdam) en sinds 5 jaar werkzaam binnen de cosmetische geneeskunde. Samen met zijn vrouwelijke collega drs. Sonja Dorgelo zijn zij huisartsenopleider aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Dokter Van Bracht heeft meer dan 9 jaar ervaring in de kleine chirurgie en 5 jaar terug speciaal opgeleid om duurzaam en op professionele en veilige wijze huidoverschot te verwijderen van een bovenooglid (= blepharoplastiek). In Nederland worden in totaal per jaar ongeveer 25.000 bovenooglidcorrecties uitgevoerd zowel bij vrouwen (85%) als bij mannen (15%).

Voor de ingreep wordt gebruik gemaakt van oa. de wetenschappelijke leidraad Blepharoplastiek (NVVCC) en de richtlijn zoals beschreven in het “Handboek verrichtingen in de huisartsenpraktijk” van Goudswaard ea uit 2014.

Tijdens een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek helpt hij patiënten met problemen van de bovenoogleden. Indien er sprake is van een indicatie wordt iig de minimale wettelijke bedenktijd van 1 week aangehouden als coolingdown na het intakegesprek. Ook benieuwd naar het effect van deze ingreep? Doe bij ons de bovenooglid-simulatie en bekijk in de spiegel direct het resultaat.

Ook patienten buiten onze praktijk zijn van harte welkom. Onze praktijk is voor deze consultatie gewoon vrij toegankelijk.

 

Bel 0512 – 51 50 03 of mail naar info@vanbrachtendorgelo.nl

De praktijk is aangesloten de NVVCC (Ned. Ver. voor Cosmetische Chirurgie), NVCG (Ned. Ver. voor Cosmetische Geneeskunde) en DOKh (klachtenbemiddeling).

Voor verwijzende collega’s: de praktijk beschikt over een kwaliteitssysteem, samenwerkingsverband, achterwacht en spoednummer, diverse protocollen, digitale dossiervorming en time-out procedures incl. Hylase. Verwijzen via Zorgdomein is mogelijk.

Foto’s: alle onderstaande foto’s zijn gepubliceerd met toestemming van de betrokken patiënten.

 

Mark van Bracht: “Een ooglidcorrectie wordt vaak gezien als een luxe ingreep. Veel mensen hebben serieuze klachten als een drukkend of vermoeid gevoel op ogen of wimpers. Vervelende opmerkingen over moe of boos eruit zien zijn eigenlijk makkelijk op te lossen. De meesten moeten eerst een psychologische drempel over, omdat ze bezorgd zijn over:

 1. pijn tijdens de ingreep
 2. een verbaasde blik na de ingreep
 3. de ogen na de ingreep niet meer kunnen sluiten
 4. zichtbare littekentjes
 5. of een onnatuurlijk resultaat

…maar als je weet wat je moet doen, is een bovenooglidcorrectie een laag complexe en veilige ingreep die prima in een huisartsenpraktijk uitgevoerd kan worden. Ik beheers de techniek waarmee je kan controleren of de ogen nog goed gesloten kunnen worden na de ingreep. Het grappige is, dat patiënten na de ingreep vaak als eerste enthousiast zijn over het cosmetische resultaat, terwijl ook de oorspronkelijke medische klachten verdwenen zijn. Voor mensen met operatieangst reserveer ik altijd extra tijd.

Enkele ervaringen van cliënten:

© Huisartsenpraktijk van Bracht en Dorgelo | Praktijkreglement | Algemene Voorwaarden | Kvk64895424 | E-Postbus 500050641@lms.lifeline.nl (alleen voor zorgverleners)| BTWNL 851116012B01 | Rekening NL08 RABO 0188604383