Sterilisaties bij de man

Een sterilisatie is de meest betrouwbare anticonceptie voor mannen waarbij de seksbeleving, intensiteit van je orgasme en het volume van de zaadlozing niet wordt aangetast. Het is een betrekkelijk kleine en eenvoudige ingreep waarbij – onder plaatselijke verdoving – een stukje zaadleiding wordt weggenomen en de uiteinden worden afgesloten. De meesten kunnen het werk en de dagelijkse activiteiten de volgende dag wel weer hervatten. Advies is wel om de eerste drie dagen rustig aan te doen. De eerste 2-3 maanden ben je nog wel vruchtbaar en zul je voorbehoedsmiddelen moeten gebruiken.

 

Tijdsduur ingreep: ± 30 min.
Herstelperiode: ± 3 dagen
Controlemomenten: geen, alleen na 2 a 3 maanden nog wel een spermacontrole
Prijs intake-gesprek: dubbel consult via de basisverzekering (zonder verplichtingen).
Prijs ingreep: € 435 (afhankelijk van je verzekeringspolis kun je het bedrag terugvragen)

 

De ingreep
Door middel van een klein sneetje in de balzak wordt de zaadleider opgezocht en doorgenomen. Het sneetje is echter zo klein dat een hechting tegenwoordig niet meer nodig is. Na ongeveer 2,5 maand lever je voor controle sperma in bij het laboratorium van een ziekenhuis. Als je het wat spannend vindt, kun je van ons een rustgevende tablet krijgen om zorgeloos de ingreep te ondergaan. Dokter Van Bracht heeft speciale aandacht voor mensen met operatieangst. Deze ingreep vindt plaats in een moderne behandelkamer door de behandelend arts en assistente.

Voor collega’s die willen verwijzen: er wordt gebruik gemaakt van een kwaliteitssysteem, behandelprotocol en time-out procedure.

Meer informatie?
Bel 0512 – 51 50 03 of mail naar . Ook als je niet in onze praktijk bent ingeschreven kun je bij ons een deze kleine ingreep ondergaan. Een verwijsbrief is niet nodig.

 

  • laagdrempelig bereikbaar
  • uitgebreide voorlichting
  • verzekerde zorg
  • moderne en nieuwe behandelkamer
  • speciale aandacht voor operatieangst

Enkele ervaringen van onze cliënten:

verdoven
buisje door sneetje halen