Anti-rimpelbehandelingen met een botuline toxine.

Een gezonde kijk op een frisse blik, begint in onze huisartsenpraktijk. Als je ouder wordt zijn er 5 gebieden, die voor een ouder uiterlijk zorgen. Je schedel krimpt, het vetweefsel wordt minder en verplaatst zich naar andere plekken, je gezichtspieren worden wat dunner, je kaaklengte en kaakhoogte nemen af en de kwaliteit van je huid gaat achteruit. Hierdoor ontstaan rimpels of volumeverlies. Niet schrikken, want hier kun je wel wat aan doen. Je kunt bijv. je huid verbeteren met hulp van een goede schoonheidsspecialist, zoals Anja Marra in Drachten. Je kan ook kiezen voor een anti-rimpelbehandeling met botulinetoxine of een tijdelijke hyaluronzuurfiller.

Een botulinetoxine-behandeling

Wanneer je last hebt van rimpels door intensief gebruik van gezichtsspieren, dan is een botulinetoxine-behandeling de eerste stap. Deze dynamische rimpeltjes ontstaan door bijvoorbeeld (te) veel fronsen of lachen. Botulinetoxine schakelt deze spiertjes dan tijdelijk uit. Het maakt de spiertjes dunner en slapper (atrofie) waardoor de rimpels verdwijnen. Deze behandeling kun je het beste 1 tot 3 x per jaar ondergaan. Wij gebruiken botulinetoxine van het merk Azzalure® van Galderma. Een van de top 3 merken in de wereld met een veilig FDA-keurmerk.

Er zijn oplossingen voor:

 • voorhoofdsrimpels of midfrons-rimpel
 • kraaienpootjes met evt. een lichte wenkbrauwlift
 • een zgn. ‘sinaasappelhuid’ bij de kin
 • een opgetrokken bovenlip waardoor je tanden (te) veel zichtbaar zijn bij het lachen
 • de neuslijntjes (“Bunny-lines”)
 • hoofdpijnklachten en overmatig transpireren

Resultaten kunnen altijd van persoon tot persoon verschillen.

Anti-rimpelbehandelingen met een hyaluronzuur (=filler)

Een filler-behandeling met een tijdelijk hyaluronzuur is meer geschikt voor diepere rimpels of groefjes. Deze kunnen ontstaan door volumeverlies en het ouder worden van de huid. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof, die na 1 of meerdere jaren weer wordt afgebroken. Onze praktijk gebruikt veilige niet-permanente fillers van het merk Stylage®.

Wij behandelen de volgende gebieden:

 • lippen / lippenrood voor vollere lippen
 • jukbeenderen
 • slapen
 • neus-lippenplooi
 • marionet-lijnen of dunne lachlijntjes
 • rokerslijntjes boven en onder de lippen

 

Tijdsduur consult: ± 30 a 45 min
Herstelperiode: 1 dag
Controlemomenten: na 2 weken
1e consult: kosteloos
Prijs: va. € 55  (klik voor meer lage prijzen)

 

Behandelend arts: drs. M. van Bracht (Mark) is cosmetisch arts is tevens huisarts (BIG-nr. 09063962101). Hij is in 2017 in het AMC te Amsterdam voor injectables opgeleid door de Ned. Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Hij heeft de NVCG-opleidingsmodules 1 en 2 behaald met nationale en internationale docenten. Hiernaast is hij lid en opgeleid door de Huisartskliniek in Westervoort. Praktische training en praktijkervaring zijn opgedaan via na-scholingen gesponsord door de industrie en het SKILLS-lab (Erasmus Universiteit van Rotterdam). Er wordt gebruik gemaakt van een borgend kwaliteitssysteem, een uitgebreide intake inclusief exclusie-criteria. Zo nodig verwijst hij door naar andere behandelaren voor het indicatieve gebied. Alleen bij een daadwerkelijke behandeling worden voor- en na-foto’s gemaakt en opgeslagen in het persoonlijke en beveiligde digitale EPD. Behandelprotocollen inclusief time-out procedure en Hylase® aanwezig.

 

Meer informatie?
Bel 0512 – 51 50 03 of mail naar info@vanbrachtendorgelo.nl.

Je kunt bij ons altijd terecht, ook al ben je niet ingeschreven in onze praktijk als vaste patiënt. Een verwijsbrief is niet nodig.

 

 

 

 

Enkele ervaringen van onze cliënten:

In samenwerking met:

In samenwerking met:

Aangesloten bij: